Schack online

Internet har varit en stor hjälp till att sammanföra schackspelare. Det finns massvis med siter där man kan spela schack online mot andra spelare från hela världen. Gillar man schack behöver man aldrig någonsin bli uttråkad.

De flesta schacksidor har också ett väldigt välfungerande elosystem så att man hela tiden kan möta spelare som är på sin egen skicklighetsnivå. Schack är ju som bekant ett spel som i stort sett helt baserar sig på skicklighet och spelar man mot en spelare som är mycket bättre eller mycket sämre så blir matcherna inte speciellt intressanta och roliga eftersom man antingen kommer att vinna på tok för lätt eller att bli totalt krossad.

En annan grymt bra sak när det kommer till schack är Chess Time. Det är en app som man kan ladda hem till sin smartphone och sedan spela mot andra var man än befinner sig. Appen är skitsmidig och fungerar jättebra måste jag säga. Man får en rating även där och paras i regel ihop med andra med ungefär samma Elo. Man kan också skicka öppna inbjudningar så att vem som helst kan tacka ja till. Man kan också lägga till vänner som man lätt kan bjuda in till matcher. Eftersom programmet har ett ordentlig elo-system så får man mer eller mindre poäng för vinster och förluster beroende på hur bra man är i förhållande till den man spelar mot. Det är en mycket bra och rolig app och är ett måste för alla som gillar schack. Det bästa är att appen också är helt gratis. Det finns en betalversion som kostar 25 kronor eller något liknande där man slipper reklam. Men det är inte så mycket reklam så det är inte så störande. Sen är inte 25 kronor så mycket att betala heller så man kan gott och väl sponsra de som gjort appen med den ganska marginella kostnaden.

Det är inte bara schack som fungerar fenomenalt att spela på nätet via datorn och/eller mobilen. Det finns gott om andra spel att förlora sig i. Mer om dessa i ett senare inlägg.